Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει τα οικολογικά παραμύθια της Ούλη Μοιρασγέτη. Με την ευκαιρία της παρουσίασης επιλεγμένα ζωγραφικά της έργα θα εκτίθενται.

Τα οικολογικά παραμύθια “Στη Χώρα του Ουράνιου Τόξου” και “Γκρέις και Ρούμπι” της Ούλη Μοιρασγέτη εκδόθηκαν το 2008 από την Alex Marathianakis – Down Town Art Gallery με την ευκαιρία της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της καλλιτέχνιδος. Τα παραμύθια, που συνδυάζουν το λογοτεχνικό και το εικαστικό στοιχείο, θίγουν μείζονα οικολογικά ζητήματα του ευρύτερου Μεσογειακού χώρου, όπως το κυνήγι της φώκιας, την προστασία των θαλάσσιων χελωνών, των δελφινιών, των αποδημητικών πουλιών κ.α. Απευθύνονται πρωτίστως σε παιδιά και στοχεύουν στην αφύπνιση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης μέσα από τη διήγηση οικολογικών ιστοριών και τη ζωγραφική.

Τα ζωγραφικά έργα της Ούλη Μοιρασγέτη συνδιαλέγονται στα παραμύθια της με τις ιστορίες της που προσδιορίζονται από την αγάπη της για το περιβάλλον, τη φύση, τον άνθρωπο, τη ζωή ενώ χαρακτηρίζονται από απλότητα γραμμής, ποικιλία χρωμάτων και πλούτο συμβόλων.

H Ούλη Μοιρασγέτη γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Διδάχθηκε ζωγραφική από τον δάσκαλο Arnhard Woitsch. Το 1978 γνωρίζεται με το ζωγράφο Karl Heinz Schreiner, διακεκριμένο μαθητή της σχολής Hundertwasser της Βιέννης. Οικογενειακός φίλος και δάσκαλος που την επηρέασε βαθιά ήταν ο ζωγράφος και καθηγητής Anton Teckert. Συνεργάστηκε με την Ελληνοαμερικανική Ένωση ως εμψυχώτρια της οικολογικής ομάδας, EcoFans καθώς και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης του Joseph Beuys.

To εικαστικό, οικολογικό και εκπαιδευτικό έργο της καλλιτέχνιδος θα παρουσιάσουν οι: Αθηνά Σχινά: Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης, Άλεξ Μαραθιανάκης: Ιδιοκτήτης Down Town Gallery, Δημήτρης Ακριβός: Ερευνητικός Συνεργάτης και Συντονιστής Γραφείου Υποστήριξης Φοιτητών του Hellenic American University, ΠΟΥ: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Αθήνα.

Πηγή: tzaba.gr